Svagt MFF tappade poäng i Sundsvall: ”Katastrofmatch”

När Alexander Jeremejeff satte 2-1 i den 84:e minuten såg ett knackigt Malmö FF ändå ut komma undan med tre poäng från Sundsvall.

Men Maic Sema fixade kryss med sitt 2-2-mål på en av många Sundsvalls-chanser i matchen.

– Vi gör en katastrofmatch om jag ska vara ärlig, säger Jeremejeff till Cmore.

Sundsvall visade omgående att man ville slåss om tre poäng i dag. Och när en Sundsvall-frispark slogs in i MFF:s straffområde med 20 minuter på klockan nickade Carlos Gracia in det hemmafansen trodde var 1-0. Men domare Patrik Andersson dömde bort målet för offside. Tungt för hemmalaget då reprisen visade att Gracia till synes var onside.

Malmö hade svårt att få spelet att flyta och än svårare blev det när Fouad Bachirou tvingades lämna planen med en lårskada bara halvtimmen in i matchen.

Sundsvall fortsatte att skapa målchanser i andra halvlek och med kvarten kvarten kvar av matchen drog Jonathan Tamimi till med skott från distans och efter styrning först på Egzon Binaku och sedan Behrang Safari var Johan Dahlin helt ställd när bollen till slut letade sig in för 1-0.

”För dåligt”

Då vaknade den regerande mästaren omgående. Eric Larsson stormade fram på högerkanten direkt på avspark och måttade ett inlägg in i straffområdet som Carlos Strandberg nickade in för 1-1.

Och fem minuter senare gav en inhoppande Alexander Jeremejeff gästerna ledningen när han placerade in ett skott från 20 meter upp i krysset för 2-1.

Men hemmalaget lade sig inte ner och dog. Efter stor kalabalik i gästernas straffområde föll bollen till Maic Sema som helt omarkerad vid mållinjen kunde styra in 2-2-målet – ett resultat som stod sig matchen ut.

Det är andra krysset i rad för den regerande mästaren.

– Det är för dåligt. Jag tycker vi gör en katastrofmatch om jag ska vara ärlig. Det kändes passivt och vi gav dom för mycket tid. Man får väl ändå säga att 2-2 var rättvist med tanke på hur det såg ut, säger Jeremejeff till Cmore.