Supertalangen sköt tre poäng till Barcelona

Barcelonas stora talang, Ansu Fati, har slagit till på nytt.

I sin första start sedan omstarten av La liga såg 17-åringen till att skjuta tre poäng och dryga ut Barcelonas ligaledning, när laget hemmabesegrade Leganes.

Lionel Messi gjorde det andra målet i 2-0-vinsten.

17-årige Ansu Fati gjorde debut i Barcelona förra hösten och har sedan dess skapat rubriker. Inte minst i mötet med Levante i februari när han gjorde två mål inom loppet av två minuter.

I kvällens hemmamöte med Leganes slog han strax före paus.

Ett mål bortdömt

Firpo Junior vann en bollduell och serverade Fati, som via ett distansskott öppnade målskyttet. Hans femte ligamål för säsongen.

Antoine Griezmann såg i den 65:e minuten ut att skjuta 2-0 till Barca, men målet dömdes bort för offside.

Drygade ut ligaledningen

Fyra minuter senare fastställde Leo Messi slutresultatet från straffpunkten. Hans 21:a mål för säsongen.

I och med 2-0-segern drygar Barcelona ut ledningen och har nu fem poäng ner till Real Madrid