Häckens supporterförening (t h) är kritiska till att personer från Göteborg FC skulle kunna komma in i klubbens styrelse. Foto: Bildbyrån

Supporterklubben Getingarna: ”GFC är odemokratiska”

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken kan slås ihop med mästarklubben Göteborg FC inför nästa säsong.

Men det är Robin Heed, ordförande i supporterklubben Getingarna, kluven till.

– Vad står föreningen GFC för i grund och botten? De är odemokratiska och har inte ens några medlemmar, säger han till SVT Sport.

Det svängt rejält i mästarklubben i damallsvenskan, Göteborg FC, de senaste veckorna. Som en blixt från klar himmel bestämde man sig för att lägga ner all elitverksamhet – och bara någon dag senare sa klubben att man visst kommer att ha en elitsatsning.

Nu har det kommit fler bud: BK Häcken kan slås ihop med Göteborg.

Av den anledningen har Häcken nu kallat in till ett extrainsatt årsmöte, som äger rum om drygt två veckor.

– Utifrån de nya förutsättningar som GFC:s besked innebar, är vi övertygade om att det här vore det bästa för både BK Häcken och för Göteborgsfotbollen i stort, säger ordförande Anders Billström till Häckens hemsida.

”Vi är oerhört kritiska”

Men supporterklubben Getingarna håller inte riktigt med och menar att GFC är odemokratiska.

– Vad står föreningen GFC i grund och botten? De är odemokratiska och har inte ens några medlemmar. Vi ser det som väldigt oroväckande att få upp en sådan förening i Häcken, säger Robin Heed till SVT Sport och fortsätter.

– Vi är oerhört kritiska till att få med det arbetssättet in i Häcken, för det kommer inte att sluta bra.

”GFC styrelseledamöter vill vi inte ha”

Det är framför allt Häckens varumärke Getingarna är oroliga för – något de tror kan förstöras av att ta in GFC styrelseledamöter.

– Vi kommer inte acceptera att vi får med ledamöter från styrelsen i Göteborg in i Häcken, för det kommer inte gynna klubben i det långa loppet. Får vi med ledare och spelare, för det är dem det handlar om i det här fallet, det har vi inga problem med. Men när det gäller styrelseledamöter, det är dem vill vi inte ha in i vår klubb.

Men du är okej med att spelaren och ledare går med in i Häcken?

– Som jag ser det nu, absolut.

Göteborg FC: Från guld till nedläggning – och vändningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.