Sven-Göran Eriksson är tillbaka i Värmlandsfotbollen där allt började för 45 år sedan. Foto: TT

Svennis blir sportchef i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson blir ny sportchef i Karlstad Fotboll. Efter att ha klivit in som sportslig rådgivare i klubben i februari i år, tar han nu ett kliv upp, skriver Värmlands Folkblad.

– Jag har varit rådgivare i klubben tidigare. Men det är bättre att få bestämma, säger ”Svennis” med ett leende till Nya Wermlandstidningen.

Division-1-klubben satsar mot Superettan och på en presskonferens presenterades, förutom ”Svennis” även en ny tränarduo inför kommande säsong.

Albert Bunjaki och Stefan Remnér är de som ska styra laget under 2023.

Sven-Göran Eriksson inledde tränarkarriären i Degerfors 1977 och har efter att ha tagit IFK Göteborg till Uefacupguld gjort karriär i klubbar i Portugal och Italien och även varit förbundskapten för England i början av 2000-talet. Senast var han förbundskapten för Filippinerna 2018-2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.