Håkan Ericson, förbundskapten i svenska U21-landslaget pratar med några av spelarna. Foto: Bildbyrån

Svensk besvikelse trots poäng mot England

Uppdaterad
Publicerad

De svenska spelarna var allt annat än nöjda efter den mållösa premiären i U21-EM.

– Det är tyst i omklädningsrummet när vi kommer in och spelarna är besvikna. Jag gillar den attityden, säger förbundskapten Håkan Ericson.

En straffmiss och en ribbträff. Sverige pressade förhandsfavoriten England under fredagskvällen, men lyckades inte få hål på Sunderland-målvakten Jordan Pickford.

Pawel Cibicki, Sveriges kanske bästa spelare, var inte helt nöjd efteråt.

– Vi gör en bra match och det kändes bra. Tyvärr räcker det inte hela vägen till tre poäng, men en poäng är alltid en poäng, säger han till SVT Sport.

”Hade lika gärna kunnat vinna”

Inhopparen Carlos Strandberg tycker krysset var lite ”surt”.

– Vi hade lika gärna kunnat vinna. Vi var lite ledsna efter matchen, men nu börjar det släppa, säger han.

Hur var det att spela inför de här fansen?

– Det var fantastiskt. Riktigt bra fans. Det var dem som gjorde att vi kunde fortsätta i slutet av matchen, trots att vi mötte bra spelare, säger Carlos Strandberg.

Ta med stoltheten

Förbundskapten Håkan Ericson, som ledde U21-landslaget till en historisk seger i förra mästerskapet 2015, tycker att laget ska ta med sig stoltheten till nästa match mot värdnationen Polen.

– Jag är nöjd över att vi kunde spela så pass mycket passningsspel som vi gör mot England och ta oss framåt. I den bästa av världar hade vi kunnat skapa lite några fler hundraprocentiga målchanser men vi får också ha perspektiv, säger han och fortsätter:

– Vi möter ett stort fotbollsland och vi gör det jämnt och det är tyst i omklädningsrummet när vi kommer in och spelarna är besvikna. Jag gillar den attityden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.