Sverige krossade Lettland – 37-0 i avslut

Det svenska landslaget körde över Lettland med 7-0 i EM-kvalet.

Det var total dominans – 37-0 i avslut.

– Det låter verkligen mycket. Jag vet inte om jag varit med om det tidigare, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Det svenska landslaget inledde strålande mot Lettland. Lina Hurtig avslutade det första anfallet genom att nicka in bollen till 1-0. Det tog 52 sekunder.

I den tionde minuten utökade Anna Anvegård till 2-0 och tre minuter senare fixade Olivia Schough 3-0.

Damlandslaget i fotboll

– Jag är mest nöjd med starten. Det var riktigt, riktigt bra, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson på presskonferensen.

Innan den första halvleken var slut hade Sverige gått fram till 5-0 efter mål av Magdalena Eriksson och Pauline Hammarlund.

Dessvärre tvingade Lina Hurtig bryta matchen på grund av skada. Det är oklart hur allvarlig skadan är.

Debutanten Curmark nätade

I andra halvlek gjorde Hammarlund sitt andra mål i matchen. Debutanten Filippa Curmark fastställde slutresultatet 7-0.

– Jag ska vara stor och stark i straffområdet, så det var skönt att göra två nickmål, säger Hammarlund till SVT Sport.

Sverige hade 37-0 i avslut.

Sverige leder sin kvalgrupp, tre poäng före Island som har spelat en match färre.

KLIPP: Se alla målen i 7-0-vinsten