Svensk målsuccé i Bundesliga Foto: Viaplay

Svensk målsuccé i Bundesliga

Drömmål av Emil Forsberg och säsongens första strut för Robin Quaison.

Men trots den svenska landslagsduons fullträffar blev det poängtapp för både Leipzig och Mainz i den tyska ligafotbollen.

Emil Forsberg följde upp sitt straffmål i förra veckans hemmapremiär mot Mainz med att dundra in ett drömmål för sitt RB Leipzig i lördagens bortamöte med Bayer Leverkusen.

Framspelad av dansken Yussuf Poulsen vände Forsberg bort en försvarare innan han skickade upp bollen i första krysset. Bayer Leverkusen kvitterade dock bara sex minuter senare genom Kerem Demirbay och matchen slutade 1–1.

Forsbergs landslagskollega Robin Quaison ville inte vara sämre och skrev även han in sig i målprotokollet för sitt Mainz, detta i den 13:e minuten när han nickade in 1–0 hemma mot Stuttgart.

Men precis som för Forsbergs Leipzig blev glädjen tillfällig för Quaison, som förra Bundesligasäsongen gjorde succé med 13 fullträffar. Stuttgart kvitterade precis före halvtid och ryckte i andra halvlek ifrån till en klar seger mot Mainz med 4–1.

Även Sebastian Andersson, tidigare i Union Berlin, spelade från start i sin nya klubb Köln, men den här gången blev anfallaren mållös. Borta mot nykomlingen Arminia Bielefeld, med svenskarna Joakim Nilsson och Oscar Linnér på bänken, blev det förlust med 0–1.