Foto: Bildbyrån

Svensk U21-seger – avgjorde i 97:e minuten

Uppdaterad
Publicerad

Det satt långt inne är en gammal sportklyscha. I dagens EM-kvalmatch mot Cypern för Sveriges U21-herrar var det verkligen så. Det tog ända till 97:e minuten innan Franz Brorsson slog in 1-0 med matchens sista spark.

– Det är inte ofta jag är matchhjälte, men det känns skönt. Det är mitt första mål i landslagssammanhang, sa Brorsson till Fotbollskanalen efteråt.

Sverige låg på för ett ledningsmål men det ville sig inte.

– Det var tufft att spela, då vi inte fick hål på dem, samtidigt som det var 25 grader i solen. Det blev lite frustrerat sista fem, tio minuterna, men vi malde på, tjongade inte bara upp den, säger Brorsson.

Sveriges seger var viktig. De tre poängen betyder att man nu är tre poäng efter ledande Belgien i gruppen, men med en match mindre spelad.Segraren i gruppen avancerar till U21-EM i Italien och San Marino 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.