Sverige lagkapten Andreas Granqvist. Foto: BILDBYRÅN

Granqvist efter norska herrlandslagets stöttning av damerna: ”Alltid svårt att jämföra”

Uppdaterad
Publicerad

Norges herrlandslag i fotboll har enats om att gå ner i lön. Skillnaden går till Norges damlandslag – så damer och herrar får lika mycket. Frågan är nu om de svenska herrarna kan tänka sig att göra samma sak.

– För tillfället har det inte varit aktuellt att prata om det, säger lagkapten Andreas Granqvist till SVT Sport.

– Jag tycker att det är en självklarhet. Vi vill att norsk fotboll ska vara i framkant. Damerna är lika viktiga som oss, säger den 26-årige norske kaptenen Stefan Johansen till NRK.

Inför VM-kvalmatchen mot Nederländerna fick Sveriges kapten Andreas Granqvist frågan om de svenska herrarna kan tänka sig att göra samma sak.

Herrlandslaget i fotboll

”Alltid svårt att jämföra”

– Just nu har vi inte haft den här frågan uppe. Jag har haft lite kontakt med Håkan (Sjöstrand, generalsekreterare) på förbundet och de har en förhandling som de hoppas att de kommer överens med, säger lagkapten Andreas Granqvist och fortsätter:

– Det är alltid svårt att jämföra. Jag vet inte vad Norge har i motsvarighet vad Norges damer har. Just nu är det fullt fokus på matchen i morgon och sedan får vi ta det med förbundet och se vad vi kan göra. För tillfället har det inte varit aktuellt att prata om det, avslutar Granqvist.

SVT Sport har varit i kontakt med Svenska Fotbollförbundet som inte vill berätta om hur ersättningarna till dam- respektive herrlandslag ser ut.

LÄS OCKSÅ: Norska herrlandslaget går ner i lön – stöttar damerna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet