Fernanda Da Silva är klar för Piteå IF Foto: Bildbyrån

Svenska mästarna värvar brasilianska

Uppdaterad
Publicerad

I oktober vann Piteå IF klubbens första SM-guld.

I dag presenterade norrbottningarna sitt första nyförvärv för kommande säsong.

Brasilianskan Fernanda Da Silva har skrivit på för två år.

Det var sensationellt nog Piteå IF som drog det längsta strået i damallsvenskan när de, i tuff konkurrens med Rosengård och Kopparbergs/Göteborg, spelade hem SM-guldet till Norrbotten för första gången någonsin.

Efter att ha förlängt med nyckelspelare efter nyckelspelare – Elin Bragnum, Julia Karlernäs, Cecilia Edlund, Nina Jakobsson – har nu sportchef Leif Strandh även landat sitt första nyförvärv.

Årets mittfältare

Fernanda Da Silva, 25, från Brasilien har spelat med Assi IF sedan 2012, de två senaste säsongerna i Elitettan, men har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med de svenska mästarna.

– Jag vill fortsätta att utvecklas som spelare och jag tror verkligen Piteå kan hjälpa mig med det. Jag har hört många bra saker om laget och tränarna, så jag ser verkligen fram emot att få komma till klubben och göra mitt bästa för laget, säger Fernanda Da Silva i ett pressmeddelande.

I år mottog hon bland annat utmärkelsen ”Årets bästa mittfältare” i Elitettan av Mittmedia som bevakat serien under året. Totalt blev det 103 mål på 160 matcher i Assi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.