Spionen: ”Italien vill trycka ner oss ordentligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slog Italien hemma med 1-0 på en rusig nationalarena.

Nu väntar sig spionen Lars Jacobsson att italienarna vill bjuda tillbaka.

– De vill trycka ner oss ordentligt, säger han till SVT Sport.

Ledning och ett halvt ben i VM. Men 80 000 revanschsugna italienare på San Siro vill se en blåvit anstormning från de italienska legionerna. Något som troligtvis blir verklighet.

– Vi förväntar oss ett rejält tryck från dem redan från början. De vill trycka ner oss ordentligt, men vi får inte bli stressade av det, säger Lars Jacobsson.

VM-kval fotboll

Enligt flera uppgifter i italiensk press verkar man behålla sitt 3-5-2-system, men gör flera förändringar. Marco Verratti är avstängd och ersätts av Alessandro Florenzi. Samtidigt är Daniele De Rossi inte helt skadefri och ersätts av Napolis motor Jorginho.

Italiensk anfallsstorm väntar

I anfallet väntas italienske skytteligaledaren Ciro Immobile, 14 mål i ligan så här långt och sex mål i kvalspelet, behålla sin plats. Där väntas dock Manolo Gabbiadini kliva in i anfallet och peta Andrea Belotti som inte ännu är hundra procent.

Nu väntar sig Lars Jacobsson och Sverige en medelhavsstorm som inte kommer att bedarra under matchen.

– Ja, det tror jag. De har haft ett helsike med pressen och de vill visa 80 000 San Siro att de verkligen vill trycka på.

Vilka möjligheter finns då för Sverige?

– Det finns alltid möjligheter. När de trycker på så finns det ytor som vi kan utnytta. Öppnar de sig på kanterna så finns det ytor att attackera på under omställningar. Det är de största lägena när vi vinner boll.

Vad måste Sverige främst se upp med?

– De jobbar mycket med sitt inläggsspel och det gäller att vi är vakna och inte tappar bort något. De hade större bollinnehav i Stockholm och vi får flytta, stänga ytor, inte bli stressade och ta det lugnt ibland, säger Lars Jacobsson.

LÄS MER: Här följer du rysaren hela kvällen

Italiens väntade laguppställning (3-5-2):

Buffon

Barzagli – Bonucci – Chiellini

Candreva – Parolo – Jorginho – Florenzi – Darmian

Immobile – Gabbiadini

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet