Svenskklubben straffas efter miss

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Bergs, Kristoffer Olssons och Viktor Claessons ryska klubblag Krasnodar straffas av UEFA.
Det eftersom huvudtränaren Murad Musayev ska ha saknat rätt licens under det senaste året, det skriver AP.

Han tränade ryska klubben FC Krasnodar till Champions League-kvalificering, något som var den allra första gången som klubben lyckats med den bedriften.

Men nu tycker UEFA att huvudtränaren Murad Musayev ska plugga – han har nämligen tränat klubben det senaste året utan att ha haft rätt licens.

UEFA bötfäller nu den ryska klubben med 50 000 euro, omkring en halv miljon svenska kronor. Dessutom är Musayev beordrad att inte ha någon funktion som huvudtränare, eller för den delen vara en del av tränarstaben, under UEFA-matcher.

Musayev tog över som huvudtränare i Krasnodar i april 2018, men hans avsaknad av proffslicensen har gjort att han varit listad som ”senior coach” i klubben. I stället stod en annan person som huvudtränare, i alla fall på pappret. Oavsett är det Musayev som ses som den som styr och ställer under matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer