Joakim Nilsson i aktion för Arminia Bielefeld. Foto: Bildbyrån.

Svensklaget klart för Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

Hamburg lyckades inte besegra Vfl Osnabrück.

Det betyder att Arminia Bielefeld med Joakim Nilsson och Oscar Linnér i truppen är klart för Bundesliga.

– En fantastisk och magisk känsla, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

Hamburg var tvungna att ta tre poäng mot Vfl Osnabrück för att störa Arminia Bielefelds möjlighet att ta en direktplats till Bundesliga. Men ligatvåan lyckades inte leverera en seger mot Vfl Osnabrück.

Hamburg spelade 1-1.

Det betyder att försvarararen Joakim Nilsson och målvakten Oscar Linnér är klart för Bundesliga med Arminia Bielefeld nästa säsong.

”Det är helt overkligt”

– Det är helt overkligt. Man insåg det ganska snabbt att man hade chansen till det här – och att få uppfylla den här drömmen som jag haft sedan min bror (Per Nilsson) gjorde samma sak det är surrealistiskt. En fantastisk och magisk känsla, säger Joakim Nilsson till Fotbollskanalen.

Hamburg har möjlighet att ta en direktplats till Bundesliga. Klubben är två poäng före tredjeplacerade Stuttgart som har spelat en match färre. Stuttgart har tre ligamatcher kvar den här säsongen, medan Hamburg har två.

KLIPP: Bayern München säkrade åttonde raka ligatiteln (16 juni, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.