Viktor Claesson och Gustav Svensson. Foto: tt

Gustav Svensson förlänger med Seattle

Uppdaterad
Publicerad

I söndags blev Gustav Svensson mästare med Seattle Sounders. Men efter det var hans framtid i klubben osäker. Nu berättar dock landslagsmannen för SVT Sport att det blir en förlängning med mästarklubben.

– Jag är väldigt glad och stolt, säger han till SVT Sport.

I somras fanns tankarna på att komma hem till Sverige och Göteborg för Gustav Svensson. Men nu har han bestämt sig, det blir ingen hemkomst nästa säsong för mittfältaren som fortsätter i USA, det berättar han för SVT Sport under landslagets samling på Cypern.

– I somras var jag väldigt nära i tankarna, och det har pendlat lite hela hösten. Men nu har det landat i att vi stannar ett år till i USA. Det är jag väldigt glad och stolt över, säger han till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

En av anledningarna till att han till slut valde att förlänga med Seattle i MLS var att laget var så tydligt med att de ville ha kvar honom.

– Seattle gick väldigt hårt på att jag skulle stanna och visade uppskattning. Det är skönt att få den känslan att de gör allt för att man ska vara kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet