”Sverige är nästan hånade”

Uppdaterad
Publicerad
Sveriges EM-öde ska snart avgöras. I Sportpanelen på måndagmorgonen diskuterade Chris Härenstam, Pamela Andersson och Mathias Lühr det svenska landslaget och EM-truppen. ”Sverige är nästan hånade”, säger SVT:s Chris Härenstam.

Frågan kring laguttagningen och att inte ge yngre spelare chansen, speciellt efter det svenska U21 EM-guldet, har ifrågasatts mycket senaste tiden, och en del svaga resultat har fått många att tvivla på ett EM-slutspel.

– Svensk fotboll behöver stöd nu. Förtroendet har gått från positiv till nästan hånade i sociala medier, säger Chris Härenstam.

Mathias Lühr:

– Landslaget vann EM-guld och gjorde något som ett svenskt U21-landslag aldrig gjort förut. Det finns alltså ett lag som är redo att kliva in. Inte alla, men en hel del, säger Mathias Lühr.

– Isaac Kiese Thelin, John Guidetti, Oscar Lewicki, Filip Helander och Abu Khalili är med nu, Problemet är att Erik Hamrén inte riktigt tror på dem. Han litar inte på dem. Han spelar hellre med sina gamla lojala spelare som alla spelade när Sverige blev totalförnedrat mot Österrike, säger han.

”Blir hånade”

Chris Härenstam:

– Det finns flera spelare som borde komma in i den här truppen som inte är med. Jag tycker också att Sverige har underpresterat i det här EM-kvalet, säger Chris Härenstam.

Se klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet