Holmberg räddade kryss för Sverige

Ont om offensiva idéer och underläge 0-1 mot Estland.

Då såg de svenska inhopparna till att Sverige vaknade – och Kalle Holmberg räddade kryss 1-1.

– En helt okej debut, säger Holmberg till SVT Sport.

Den första halvleken var avslagen och Sverige hade svårt i sista tredjedelen.

Halvtimmen in i matchen började i stället den estländska anfallsstjärnan Henri Anier – bofast i A-landslaget – att presentera sig. Anier vände bort en svensk försvare i straffområdet och sköt högt mot Pontus Dahlberg. Den svenske målvakten stod för en bra räddning när han nådde upp mot krysset och styrde bort.

Kvarten senare var det dags igen, men den här gången vände Anier bort en Dahlberg som lämnat mållinjen. Franz Brorsson kunde med nöd och näppe rädda Aniers avslut på mållinjen.

I inledningen av andra halvlek fick Anier dock utdelning. Anfallaren stack på en hög djupledsboll och slog Joakim Nilsson i en löpduell. Nilsson tvingades ge upp för att undvika straff och Anier tackade genom att dunka in 1-0 för Estland intill bortre stolpen.

Nära seger

Janne Andersson började genomföra byten direkt efter baklängesmålet och Sverige vaknade. Ken Sema, Kerim Mrabti men främst Kalle Holmberg storspelade under sina drygt 30 minuter på planen.

Sema bröt omgående in i estländskt straffområde, genom fyra försvare, men avslutade tätt utanför.

Holmberg – skyttekung i allsvenskan för sitt IFK Norrköping – började också hota omgående. Med sin första bolltouch i matchen sprang han till sig ett friläge, men avslutet dröjde och riktades till slut utanför.

Men till slut blev det utdelning. Holmberg väggspelade med Kerim Mrabti vid straffområdeslinjen och drog till direkt när han fick tillbaka bollen. Resultatet blev en boll borrad nere vid stolproten och 1-1.

Holmberg blev sånär tvåmålsskytt när han med fem minuter kvar av matchen försökte med avslut ur snäv vinkel i straffområdet. Men bollen tog i utsidan av nätmaskorna.

– Det är kul att komma in och bidra. Sen har jag ett par chanser till där jag kanske borde gjort ett till mål. Men en helt okej debut tycker jag, säger Holmberg till SVT Sport.