Italien-spionen Prahl: ”De kommer försöka vinna i Sverige”

Publicerad

Han har scoutat både Frankrike och Nederländerna under VM-kvalet. Men playoff-motståndaren Italien blir en helt annan uppgift, menar landslagets scout Tom Prahl. – Det som skiljer dem åt är att det finns ett större hot i djupled från Italien, säger Prahl.

Imorgon spelar Sverige hemmamatchen i playoff-mötena med Italien. Tom Prahl har varit ansvarig för att scouta det stjärnfyllda landslaget, och han varnar för Italiens anfallare.

– Jag har scoutat Holland och Frankrike. De är inte så strukturerade i sitt spel, de är lite friare. Italien är tydligare på många sätt, men det som skiljer åt är att det finns ett större hot i djupled från Italien. De spelar med två forwards som är duktiga på att jobba tillsammans i djupled.

Det lär vara oklart in i det sista kring huruvida förbundskapten Giampiero Ventura väljer att fortsätta spela med en 4-4-2-uppställning som man gjort i kvalgruppen – eller om man byter till ett 3-5-2-system.

”Ett offensivt lag”

– Den största utmaningen är att fundera ut vilken formation de ställer upp i. Men vi är inte riktigt säkra på att de kommer att göra det nu.

– Det kan mycket väl vara så att de har en annan formation i Italien. Men jag tror nog att Italien kommer att försöka vinna den här matchen, oavsett om de spelar med 4-4-2 eller 3-5-2. De är i grunden ett offensivt lag. De kommer att kliva högt när de får chansen att press högt. De har ett stort mod i sitt eget spel och kommer försöka spela nerifrån.

Svenskstjärnan Emil Forsberg är dock optimistisk vad gäller att stoppa den italienska planen.

– VM är något alla drömmer om. Jag har klarat av ett playoff tidigare och gått vidare så det ska jag göra igen, säger Forsberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer