Domanski Lyfors: ”Någon måste betala”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade hoppas på publikfest i VM-kvalet. Nu kan det bli aktuellt att skicka en del av notan till Danmark.

– Det är ju någon som ska betala, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till SVT Sport.

Omkring 8000 biljetter var redan sålda till den inställda matchen mellan Sverige och Danmark, men Svenska fotbollsförbundet hade hoppats på att sälja några tusen till. Vad den inställda matchen kommer att kosta i uteblivna intäkter är fortfarande oklart. Men det är inte uteslutet att Sverige kommer att kräva Danmark på pengar.

– Vi har stora kostnader kring den här matchen så vi kommer få återkomma om det, men det är ju någon som ska betala, säger Marika Domanski Lyfors.

VM-kval fotboll

”Avvaktar på UEFA”

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF, anser att det är för tidigt att göra en bedömning kring vem som ska betala och att man vill avvakta och se vad Uefa beslutar.

– Vi får avvakta och se vad Uefa kommer fram till. Men självklart kommer vi att summera och se på vilket sätt det drabbar oss. Det kommer vi att framföra, konsekvenserna rent ekonomiskt, säger Håkan Sjöstrand till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet