Eric Kahl jublar efter Sveriges 1-0. Foto: Bildbyrån

Sverige nollade Italien på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

I fredags förlorade Sveriges U21-lag mot Island. Men redan i kväll tog laget revansch i EM-kvalet – Italien besegrades med 3–0 på hemmaplan.

– Vi gör en fruktansvärt bra match och förtjänar tre poäng, säger Gustav Henriksson till Sportkanalen.

I den tolfte minuten tog Sverige ledningen efter att Daleho Irandust spelade fram Pontus Almkvist som vid bortre stolpen stötte in 1–0-målet.

Och när inte ens halvtimmen var spelad kontrade Sverige in 2–0. Det efter att Jesper Karlsson passade fram till Pontus Almqvist som placerade in sitt andra mål.

– En perfekt passning och jag får en bra touch och lägger in den med högern. Det är kul, säger Almqvist till Sportkanalen.

Italien nollat

I början av den andra halvleken fortsatte Sverige att öka på sin ledning. I den 51:a minuten blev Gustav Henriksson helt ren i straffområdet. Med bara meter från mål kunde han stanna av och placera in 3–0-bollen som blev matchens sista.

– Vi gör en fruktansvärt bra match och förtjänar tre poäng, säger Gustav Henriksson till Sportkanalen.

Sverige fick därmed en snabb revansch från i fredags då Island vann med 1–0. Trots segern ligger Sverige kvar på fjärde plats i gruppen med nio inspelade poäng. Leder gör Irland på 16 poäng – som har en match mer spelad – och tvåa ligger Italien med 13 poäng.

Pontus Almqvist gjorde två mål mot Italien. Foto: Bildbyrån

U21 EM-kval

Sverige U-21 logo

Sverige U-21

3 - 0

Italien U-21 logo

Italien U-21

Guldfågeln Arena, Kalmar
Publik: 0
Domare: Luis Godinho

Första halvlek

  • 1 - 0MålAlmqvist
    12'
  • 2 - 0MålAlmqvist
    29'

Andra halvlek

  • 3 - 0MålHenriksson
    51'

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.