Peter Gerhardsson och Kosovare Asllani under senaste Norge-mötet 2018. Foto: Bildbyrån.

Sverige OS-laddar mot Norge

Uppdaterad
Publicerad

Damlandslaget OS-laddar med ett grannmöte.

Det sista lägret inför mästerskapet kommer att hållas i Kalmar och innehålla två matcher – den första mot Norge.

– Matcher mot våra grannländer ger en derbykänsla och de matcherna vill vi verkligen vinna, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Samlingen i Kalmar i juni är sista chansen för de svenska spelarna att visa upp sig för förbundskaptenen innan han tar ut truppen till OS.

För Blågult väntar en match mot Norge den 10:e juni.

Tidigare vinst mot Norge

– Norge är kvalificerat för EM nästa år, så det är ett bra fotbollslag som väntar under den här sista och viktiga samlingen inför OS. Sedan min start som förbundskapten har vi mött Norge en gång och då vann vi med 2-1. Matcher mot våra grannländer ger en derbykänsla och de matcherna vill vi verkligen vinna, därför tycker jag det är en bra motståndare att möta här i juni, säger Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

OS-truppen tas ut efter samlingen

Den andra och sista matchen spelas den 15:e juni, men förbundet har ännu inte gått ut med motståndaren. OS-truppen på 18 spelare tas sedan ut senare under månaden.

– Junisamlingen blir vår sista möjlighet att samla laget innan det att OS-truppen ska tas ut och sista förberedelserna ska sättas, konstaterar landslagschef Marika Domanski Lyfors.

KLIPP: Seger avgjorde för Sverige mot Polen (13 april):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.