Caroline Seger och Peter Gerhardsson. Foto: Bildbyrån

Sverige ställs mot världsfemman: ”Önskemotståndare”

Uppdaterad
Publicerad

Ska man ladda inför VM kan man lika gärna möta de bästa lagen.

Så tänker Sverige inför den avslutande matchen mot Kanada i Algarve Cup.

– Lite önskemotståndare tycker jag. Riktigt bra lag, säger förbundskapten Peter Gerhardsson inför matchen om tredje plats.

Utropstecken och seger mot Schweiz följdes upp med förlust mot Portugal. Ett decimerat Sverige – Julia Zigiotti Olme blev utvisad sent i första halvlek – stod ändå upp relativt bra mot Portugal men föll med 1-2 och spelar därför mot Kanada.

– Jag hade gärna mött de i final nu blir det i match om tredje, säger Gerhardsson.

Nästan hela startelvan byttes ut mellan matcherna mot Schweiz och Portugal. Men att det skulle vara ett mer ordinarie lag mot Kanada med sikte mot VM är det inte tal om, enligt Gerhardsson.

– Det handlar om taktiska delar. Kanada kommer inte påminna om Chile. Det är alltid olika matchplaner. Sen har vi skapat oss ett bra utgångsläge, säger han och fortsätter:

– Vi har 24 tillgängliga spelare förutom Julia som är avstängd. Vissa positioner är det väldigt stor konkurrens på. Det vill vi gärna bibehålla. Sen exakt hur det kommer se ut i VM funderar jag inte på nu.

Även Caroline Seger stämmer in i förbundskaptenens tänk.

– Klart man hade velat vara i en final, men å andra sidan möter jag hellre Kanada än Norge och Polen, säger hon och hyser stor respekt inför den värdemätare som väntar Sverige i avslutningen av Algarve Cup:

– Vi behöver prestera mycket bättre än vi gjorde mot Portugal. Vi behöver snäppa upp allting, det vet vi allihopa. Det kommer vara en helt annan match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.