Foto: Bildbyrån

Sverige vann – assist av Zlatan i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic låg bakom Sveriges segermål mot Georgien.

I sin comeback spelade han fram Viktor Claesson till matchens enda mål.

– Han sa till mig innan, ”jag kommer bakom, så jag visste var jag hade honom”. Och så blev det mål, säger Zlatan till C More.

Det var Zlatan Ibrahimovics första landskamp på nästan fem år.

Den första halvleken var sval. Men i den 35:e minuten blixtrade Zlatan till.

Herrlandslaget i fotboll

Assist av Zlatan

Mikael Lustig skickade in bollen i straffområdet. Zlatan bröstade med sig bollen och passade vidare till Viktor Claesson framför mål. Yttern vräkte in 1-0 från nära håll. Det blev slutresultatet.

– Vi krigar för varandra och det räcker till tre poäng. Vi får jobba vidare. Vi var inte nöjda med att de fick så många omställningslägen, det var något vi snackade om. Vi är inte helt nöjda med prestationen, men vi är nöjda med segern, säger Claesson till C More.

Zlatan, som spelade 84 minuter in sin comeback, höll med Claesson:

– Det saknades lite. Det var ingen lätt match, jag tror vi gav dem för mycket respekt. Men vi vinner matchen och i slutändan handlar det om tre poäng, säger Zlatan till C More.

– Det är för många misstag i dag, för enkla misstag. Om vi kan minimera dem så blir vi farliga i anfallsspelet. I försvarsspelet var vi för heta, vi förlorade några dueller. Efter två dagar är det inte lätt att förbereda sig, men det blir bättre.

Sverige dominerade, som väntat, bollinnehavet. Men det dröjde till drygt halvvägs in i den första halvleken innan Sverige fick en riktigt het målchans.

Det var Sebastian Larsson som lyfte in bollen till Claesson. Han nickade ner bollen till Alexander Isak som drog till direkt, men målvakten räddade.

Bra räddningar av Nordfeldt

Innan dess hade Georgien haft två bra målchanser. Målvakten Kristoffer Nordfeldt hade räddat ett friläge och Mikael Lustig hade styrt bort ett farligt inspel från kanten.

Den andra halvleken blev chansfattig. Men Georgien hade en ypperlig chans med tio minuter kvar av ordinarie tid. Nordfeldt var dock snabbt nere och räddade med högerarmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet