Sverige jublar efter mål mot Finland. Foto: Bildbyrån.

Sverige vann EM-uppladdningen mot Finland

Uppdaterad
Publicerad

2-0.

Stabil svensk seger mot Finland i uppladdningen inför EM.

– Jag ville att det skulle se bra ut i dag och det tycker jag att det gör matchen igenom. Som helhet är jag ganska nöjd, säger förbundskapten Janne Andersson i TV4.

I Sveriges näst sista match inför fotbolls-EM ställdes Blågult mot Finland.

En match som Sverige dominerade från start.

Det tog drygt 20 minuter för Blågult att ta ledningen i matchen. Det när Emil Forsberg spelade fram Mattias Svanberg som i sin tur hittade Robin Quasion som placerade in 1-0.

I andra halvlek skulle man utöka till 2-0. Det när Marcus Berg fälldes av den finländske målvakten. En straff som Sebastian Larsson säkert satte i vänstra hörnet.

2-0 blev även slutresultatet.

Emil Forsberg, som varken gjorde mål eller assist i matchen, hyllades av Kim Källström efteråt.

– Det är många svenska spelare som gör okej insatser, men Forsberg spelar på en helt annan nivå. Det är han som är den stora skillnaden. Från första minuten säger han: ”Pojkar, ge mig bollen så löser jag det här”. Han gör en otrolig första halvlek, säger Källström i TV4.

Den 5 juni spelar Blågult EM-genrep mot Armenien och då vill SVT:s expert Daniel Nannskog se högre tempo från det svenska landslaget.

– Nu när man kommer närmare den här EM-premiären mot Spanien så måste allt skruvas upp. Det kändes lite avslaget tyvärr, säger Nannskog.

Träningslandskamper

Sverige logo

Sverige

2 - 0

Finland logo

Finland

Friends Arena, Solna
Publik: 0
Domare: Jakob Kehlet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.