Janne om längdövertaget mot Ukraina. Foto: Bildbyrån

Sveriges vapen mot Ukraina: ”Har ett övertag”

Uppdaterad
Publicerad

Ukraina i åttondelsfinal.

Då kan Sverige dra fördel av sitt längdövertag, menar Janne Andersson.

– Vi kommer ändra lite på våra fasta, men det är inget vi pratar högt om, säger förbundskaptenen.

Fjorton hörnor och en rad målfarliga frisparkar i gruppspelet. Men de blågula målen från fasta situationer – Emil Forsbergs straffmål undantaget – har uteblivit.

Mot Ukraina i åttondelen hoppas dock Janne Andersson att det ska kunna lossna för Blågult på de fasta situationerna. Skälet? Ett genomsnittligt längdövertag.

Fotbolls-EM

– Vi har en uppsida vi kommer prata om inför morgondagen, där vi känner att vi har ett litet längdövertag på fasta gentemot Ukraina. Vi har tittat lite extra på fasta, jag hoppas vi kan få utdelning i morgon, säger han på presskonferensen och fortsätter:

– Tittar man tillbaka de här åren har vi varit ganska bra på fasta, tycker jag. Men här har vi inte fått den utdelningen ännu som vi vill ha. Det har också att göra med att vi inte har haft så himla många fasta så klart, men hoppas att utdelningen kommer.

Men hur stor längdskillnaden är kan Janne Andersson inte svara på.

– Jag vågar inte säga hur mycket längre vi är, jag har inte mätt ... men jag litar på Mats Elfvendal (Sveriges målvaktstränare) som pratar kring fasta situationer, och han nämnde det för mig som gör att vi kommer ändra lite på våra fasta, men det är inget vi pratar högt om. Det kan ge oss ett övertag, säger förbundskaptenen som också berömmer Emil Forsberg och Sebastian Larsson för deras hörnor hittills i mästerskapet:

– Båda två är väldigt skickliga. Jag är jättenöjd med att ha två fantastiskt bra fötter på fasta situationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet