Förbundskapten Janne Andersson. Foto: TT Bild

SvFF: ”Inget nytt för Janne att kommentera”

Uppdaterad
Publicerad

Spekulationerna är över – Zlatan Ibrahimovic kommer definitivt inte vara med i VM.

– Det var ett nej även tidigare, så det är egentligen inget nytt nu. Så det är inget för Janne att kommentera, säger förbundets presskontakt Staffan Stjernholm till SVT Sport.

Visserligen har Janne Andersson varit tydligt med att Zlatan sagt nej tilll landslagsspel, men många har undrat om svensken var på väg att ändra sig efter att han flera gånger uttalat sig kryptiskt.

”Ingen behöver ringa någon, om jag vill spela VM kommer jag att göra det”, sa Zlatan på första presskonferensen med nya klubben LA Galaxy.

Idag skickade Svenska Fotbollförbundet ut ett pressmeddelande där man slog fast att Zlatans nej gäller.

– Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, sa landslagschefen Lars Richt.

SVT Sport träffade förbundskaptenen Janne Andersson förra veckan.

– Jag har inga problem med att frågorna ställs. Men jag blir ibland trött på mig själv som kommunicerar lika budskap hela tiden.

Hur många gånger har du svarat på frågan om Zlatan?

– Jag är nog uppe i tusen gånger nu. Men jag förstår att man undrar, för frågan är ju intressant. Jag inser det, men jag har inget nytt att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.