”De står för den mest positiva anfallsfotbollen i allsvenskan”, säger Daniel Nannskog om SM-guldvinnaren IFK Norrköping. Foto: SVT

Nannskog: ”En rättmätig vinnare”

Uppdaterad
Publicerad

SVT-experten Daniel Nannskog är full av beundran över Norrköpings guldsäsong 2015. ”Man är inte rädda över huvud taget mot något motstånd. En rättmätig vinnare och stort stort grattis till IFK Norrköping”, säger Nannskog.

SVT-experten hyllar framför allt den allsvenska skyttekungen Emir Kujovic, som landade på 21 mål.

– Har man skyttekungen i sitt lag måste man nämna honom. Inte bara som målskytt, utan också i speluppbyggnaden där han är otroligt bra.

Men också tränaren Janne Andersson lyfts fram av Nannskog.

– Jag var själv och tränade med Norrköping och fick se hur han jobbade på nära håll. Det handlar väldigt mycket om det här med att våga och aldrig vara rädd. Det visar de i dag mot Malmö, säger Nannskog och är förvånad över guldvinnaren:

– Väldigt, väldigt förvånande. Men ju längre serien har pågått har man ändå sett att det finns mästartakter i detta Norrköping. Ett roligt, väldigt trevligt lag att se på. Det går väldigt snabbt och det är väldigt mycket kortpassningsspel med härliga kombinationer. Det gläder mig någonstans att de vinner. För de står för den mest positiva anfallsfotbollen i allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.