Caroline Seger på väg tillbaka till Sverige. Foto: TT

Rosengård bekräftar: Seger till Allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård bekräftar SVT Sports uppgifter, Caroline Seger spelar för allsvenska Rosengård redan i höst.

Därmed lämnar hon Champions League-mästaren Lyon ett år i förväg.

Seger, som skrev ett två-årskontrakt med det franska mästarlaget när hon ifjol tog steget ifrån PSG, har under våren uttryckt hemlängtan.

Hon har inte heller fått den självklara speltid som hon är van vid. Men tycker ändå att året i Lyon gett henne massor. Det berättade hon för SVT Sport under ett längre samtal under landslagets samling i april:

– När jag varit i en miljö som Lyon så har min fotboll utvecklats enormt mycket tycker jag. Jag måste vara på tå på varje träning.

Lagkamrat med Schelin

Om Caroline Seger fortsätter sin satsning i blå-gult även över VM i Frankrike 2019 återstår att se.

– Efter VM 2015 tänkte jag att nu ska jag sluta. Sen kom OS och det var fantastiskt.

I EM nådde vi inte upp i prestation. Men jag kör på så länge motivationen finns, sa Seger till SVT Sport efter Sveriges uttåg mot Nederländerna i EM-kvarten.

Men allsvenskan blir med största sannolikhet redan nu en stor profil rikare, när Seger blir klubbkamrat med lagkaptenskollegan i landslaget under Pia Sundhages ledning, Lotta Schelin. SVT Sport erfar att Segers återkomst kommer att presenteras av Rosengård inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.