Stina Blackstenius tog Linköping upp i serieledning i damallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius till Montpellier

Uppdaterad
Publicerad

Stina Blackstenius lämnar Linköping och skriver inom kort på för franska Montpellier. Det erfar SVT Sport.

Efter fyra säsonger hos regerande mästarlaget Linköping väljer den 20-åriga anfallsstjärnan, med Vadstena som moderklubb, att ta nästa steg i karriären. Och enligt SVT Sports källor är det Montpellier som blir Stina Blackstenius nya klubbadress. Där ytterligare två svenska landslagsspelare, Linda Sembrant och Sofia Jakobsson, redan finns.

För svenska mästarlaget Linköping innebär det här det tredje tunga anfallstappet inför kommande säsong. Pernille Harder och Fridolina Rolfö återfinns ju nästa år i den tyska ligan, i Wolfsburg respektive Bayern München. Och för Stina Blackstenius är det alltså Frankrike som gäller som fotbollsbas under de närmaste åren.

Varken Stina Blackstenius själv eller hennes agent Carl-Johan Fransén vill kommentera uppgifterna.

– Agenten ringde tidigare under dagen och tackade nej till vårt kontraktsförslag. Så hon kommer inte att spela i LFC nästa säsong, säger Linköpings klubbdirektör Maria Hagström till corren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.