Foto: TT Nyhetsbyrån

SVT Sport sänder från damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

SVT fortsätter satsningen på damfotboll. Efter vårens sändningar från landslagsturneringen Algarve Cup och sommarens kommande EM-fest från Nederländerna är det nu klart att upplösningen av damallsvenskan kommer att visas i SVT under hösten.

– Damallsvenskan är en av Europas bästa ligor med mängder av svenska landslagsspelare och internationella stjärnor. Vi är väldigt glada att vi kan göra den här satsningen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Blir det Lotta Schelins Rosengård, Olivia Schoughs Eskilstuna eller Jessica Samuelssons Linköping som står som svenska mästare efter sista omgången den 11 november? Eller kan något annat lag skrälla och blanda sig i guldstriden? Totalt kommer åtta matcher att sändas i SVT under hösten, med start i början av september. Fokus kommer att ligga på kampen om SM-guldet.

– Jag ser med spänning fram emot att jobba med våra sändningar i höst. Självklart hoppas jag på en dramatisk säsongsavslutning där många lag överraskar. Jag hoppas också att individuella spelare kliver fram, som Marija Banusic i Linköping och Malin Diaz i Eskilstuna, säger SVT Sports expertkommentator Frida Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.