Norska Ada Hegerberg efter Lyons fjärde Champions League-titel Foto: Bildbyrån

SVT:s expert om Ada Hegerberg ”Hon är inte världens bästa spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Lyon har dominerat den europeiska fotbollen de senaste åren.

I storklubben finns Ada Hegerberg.

Den norska superstjärnan gjorde hattrick när allt ställdes på sin spets inför fullsatta läktare i Champions League-finalen.

Men SVT:s expert Frida Östberg tycker trots den prestationen inte att vinnaren av Ballon d'Or är världens bästa spelare.

– Jag kan inte säga att hon är världens bästa spelare, säger Östberg.

Lyon vann fjärde Champions League-titeln i rad. Matchen var redan avgjord efter första halvlek då den norska stjärnan Ada Hegerberg gjort ett hattrick inom 16 minuter.

Att prestera som bäst när det gäller som mest brukar prägla framgångsrika storspelare. Men SVT:s expert, Frida Östberg, tycker inte att Ada Hegerberg, som vann Ballon d'Or 2018, är världens bästa spelare.

– Jag kan inte säga att hon är världens bästa spelare. Ada är fantastisk. Men man ska komma ihåg att hon omgiven av världsspelare. Då kan man producera mycket mål, säger Östberg till SVT Sport.

Vem är då bäst i världen?

– Jag tycker att det finns andra. Bland annat tvåan i omröstningen till utmärkelsen. Pernille Harder är mitt förstaval.

Lyons dominans

Den franska klubben Lyon har varit i final i Champions League åtta gånger de senaste tio åren. Klubben har i och med dagens seger mot Barcelona vunnit fyra raka titlar. Att Lyon är så dominant ser Östberg som något positivt.

– Det är bra med lag som satsar hårt. De har konkurrens på alla positioner. Precis så ska det vara. Spanien är på väg ditåt. Frankrike och Tyskland är redan där och satsar stort. Så det är bra, säger Östberg.

Så det var väntat att Lyon skulle vinna så enkelt?

– Väldigt väntat. Det var roligt att Barcelona utmanade. De har varit med ett tag och lyckats ta sig allt längre. Men bredden i truppen går inte att jämföra med Lyon. Finalen var egentligen mot Wolfsburg i kvartsfinal. Där vann Lyon titeln, avslutar Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.