Foto: Skärmdump från BeIN Sports/TT Nyhetsbyrån

Efter domarskandalen – Sydafrika accepterar omspel

Uppdaterad
Publicerad

Domaren Joseph Lamptey stängdes av på livstid efter att ha påverkat resultatet i VM-kvalmatchen mellan Sydafrika och Senegal. Beslutet om att matchen ska spelas om kvarstår, då Sydafrika – som vann första mötet – inte valt att överklaga Fifas beslut.

I  onsdags förra veckan skrev SVT Sport om att VM-kvalmatchen mellan Sydafrika och Senegal ska spelas om. Anledningen till beslutet är att domaren, Joseph Lamptey, ska ha påverkat resultatet medvetet.

”Etiska och moraliska grunder”

Matchen kommer att spelas om under landslagsuppehållet i november senare i år. Det första mötet vann Sydafrika med 2-1. Detta var ett beslut som Sydafrika hade möjlighet att överklaga, men det väljer man alltså inte att göra.

VM-kval fotboll

”Förbundet har på etiska och moraliska grunder beslutat att matchen borde spelas om i det fall den var manipulerad”, skriver det sydafrikanska förbundet i ett pressmeddelande enligt TT.

GRUPP D | Inför omspelet:

1. Burkina Faso, 6 poäng

2. Cape Verde, 6

3. Senegal, 5

4. Sydafrika, 1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet