Här nickar Zlatan in 2-2 för Milan mot Verona. Foto: TT

”Syndabocken” Zlatan räddade Milan i 93:e

Det mesta såg ut att gå emot Zlatan Ibrahimovic och Milan. Men på tre minuters tilläggstid tryckte svensken in 2-2 hemma på San Siro mot Hellas Verona och han fick en poängräddande roll istället för syndabockens.

Därmed slapp Milan att förlora mot Verona på San Siro för första gången.

Svensken hade avslutat med ett tungt skott som målvakten Marco Silvestri räddade ut åt sidan. Bollen spelades in från högerkanten av Brahim Diaz och Zlatan nickade in 2-2 med fin precision.

Ett par minuter tidigare hade Ibrahimovic vunnit en luftduell och de flesta trodde att Davide Calabria gjort 2-2 men efter VAR-granskning underkände domaren målet på grund av att bollen rullat på armen på svensken, något som diskuterades efteråt.

En kvart från slutet nickade Zlatan i kryssribban.

Tredje straffmissen på kort tid

I den 66:e minuten hade Ibrahimovic chansen att kvittera från straffpunkten, en billig straff, men sköt högt över. Det var hans tredje straffmiss på kort tid.

Innan matchen fick Ibrahimovic ta emot utmärkelsen som Serie A:s bäste spelare i oktober.

Fram till i torsdags var Milan obesegrat i 24 tävlingsmatcher. Den senaste förlusten var så långt tillbaka i tiden som i mars.

Men i torsdags sprack sviten mot Lille hemma i Europa League, 0–3. Tack vare Zlatans nickmål blev det inte två förluster i rad.

Trots det oavgjorda resultatet behåller Milan ledningen i tabellen, två poäng före Sassuolo, när Serie A nu tar landslagsuppehåll i två veckor.

LISTA: Tre snygga mål av Zlatan Ibrahimovic i Serie A