Foto: Bildbyrån

Ranégie och Mutumba till Syrianska

Uppdaterad
Publicerad

Division 1-laget Syrianska har gjort klart med två riktigt namnkunniga nyförvärv inför fotbollssäsongen. Anfallaren Mathias Ranégie och mittfältaren Martin Mutumba har skrivit på för Södertälje-laget, meddelar klubben på sin webbplats.

– Det är häftigt. Det är trots allt en tidigare landslagsspelare, han har spelat i Serie A och där gjorde han mål på självaste Milan, säger Syrianskas sportchef Josef Melkemichel.

33-årige Ranégie kommer närmast från Häcken. Under den långa karriären har han bland annat tillhört engelska Watford och Millwall, italienska Udinese samt Djurgården och Malmö FF. På meritlistan finns fem A-landskamper.

– Det känns fantastiskt att få hit en sådan spelare. Det är trots allt en tidigare landslagsspelare, han har spelat i Serie A och där gjorde han mål på självaste Milan. Det är häftigt, säger Syrianskas sportchef Josef Melkemichel till Fotbollskanalen.

”Känns som att jag kommit till rätt familj”

Mutumba, 32, spelade i Örgryte förra säsongen. Den tekniska yttern har gjort flera sejourer i AIK, men även hunnit med spel i Ungern, Turkiet och Iran.

– Det är en familjekänsla över det hela och det känns som att jag har kommit till rätt familj. Jag vet vad jag kan och vill så fort som möjligt komma in i laget och visa mig själv och laget vad jag kan. Jag tror det här kan bli ett bra år, skriver Mutumba till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.