Teagan Micah mot Sverige och i närkamp med Kosovare Asllani Foto: Bildbyrån

OS-målvakt klar för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Hon spelade mot Sverige.

Nu är Teagan Micah klar för Rosengård.

– Det verkar vara en klubb av hög kvalitet, säger målvakten.

Efter OS-uppehållet kommer Rosengård få in en spelare till som reste till Tokyo för att delta i de olympiska spelen. Förutom de svenska stjärnorna Hanna Bennison, Caroline Seger och Olivia Schough så ansluter australiensiska målvakten Teagan Micah.

Mitt under OS i Tokyo värvas hon till den damallsvenska serieledaren, och har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med 2023.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Rosengård. Det verkar vara en klubb av hög kvalitet med toppspelare som kommer utmana mig under de två kommande åren. Jag ser mycket fram emot att ansluta till laget och träffa alla efter OS, säger Teagan Micah till klubbens hemsida.

Värvas från norsk klubb

Micah stod i Australiens mål i gruppspelsmatchen mot Sverige, där svenskorna vann med 4–2 och säkrade avancemang till OS-kvartsfinal. Australien ställs mot USA i den avslutande gruppspelsmatchen som blir avgörande för vilket landslag som gör Sverige sällskap i slutspelet.

23-åriga Micah kommer närmast från norska Sandviken, tidigare har hon representrat klubbar i Australien.

MER FOTBOLL: Sverige spelade ut USA i OS-premiären (21  juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.