Se klippet längre ner i artikeln. Foto: Assyria TV

Här blir kommentatorn vild efter målen

Trodde du att en division 1-match inte var särskilt engagerande? Tänk om – här blir kommentatorn Steven Can vild när Assyriska vänder mot Oddevold till 2-1-vinst. – Det är inte varje gång det blir mål på övertid, så det gäller att väcka folket, när det sker en sådan vändning, säger kommentatorn Steven Can.

Assyriska BK debuterade under söndagen i division 1 södra mot Oddevold på Ruddalens konstgräs. Det gjorde även tidigare Assyriska-spelaren Steven Can, men den här gången som kommentator för Ettanfotboll.

– Jag gillar att vara livlig. Jag har dessutom spelat i Assyriska i fyra, fem år, samtidigt som det var första gången de spelade i division 1. Det gjorde att det var svårt att vara neutral i slutet, säger Can.

”Det är måååål”

Mahmoud Abed-Al-Mout gav gästande Oddevold ledningen i 35:e minuten. Assyriska var inte särskilt farligt framåt och såg ut att gå förlorande ur striden. Då kom vändningen och Can blev minst sagt uppspelt.

Mattias Ucar gjorde 1-1 i 83:e minuten.

– Det är mål! Det är mål! Det är mååål!, skrek kommentatorn.

När sedan 2-1-målet kom i 88:e minuten genom Michael Jevtic steg spänningen ytterligare.

– Mål! Nej! Ja! Nej! Ja, det är mål! Det är mål! Det är mååål!, förklarade kommentatorn uppspelt.

”Fått många reaktioner”

I efterhand fick referatet stora reaktioner i sociala medier. Han fick beröm och glada ord från flera fotbollsentusiaster.

– Jag har sett att många delat klippet och det var över 200 kommentarer och 15 000 visningar på Ettanfotbolls Facebook-sida. Det är roligt. Nästan alla är positiva och tycker att jag är nya Holmgren.

”Gillar Holmgren och Strömberg”

Can tog, inför debuten som kommentator, lärdom av bland annat Glenn Strömberg och just Niklas Holmgren för att ge tittarna en unik bild av matchen.

– Jag gillar Holmgren och Strömberg. De är båda pålästa och väldigt duktiga. De gör lite ljud som man inte alltid hör, när fotboll kommenteras i Sverige. Annars gillar jag även Chris Härenstam. Han får det att låta intressant och är allmänbildad.

Men om det blir fler galna referat framöver är ännu oklart.

– Jag ska försöka att lösa det. Jag jobbar även på pizzeria på lördagar, men vi får se, säger Can.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer