Foto: Bildbyrån

Thorvaldsson bakom Häckens vändning

Uppdaterad
Publicerad

Arnór Ingvi Traustason gav Norrköping ledningen borta mot Häcken.

Men den här matchen tillhörde hemmalaget.

Via två mål av förre Norrköpingsspelaren Gunnar Heidar Thorvaldsson och ett av Simon Gustafson vände Hisingslaget, vann med 3-1 och är vidare till semifinal i svenska cupen.

I en tempofattig första halvlek var det överraskande gästande Norrköping som tog ledningen borta mot Häcken i kvartsfinalen av svenska cupen.

Arnór Ingvi Traustason knorrade snyggt in bollen i det bortre hörnet, fint framspelad av Alexander Fransson.

Svenska Cupen

Men Häcken kom tillbaka.

Med knappa tio minuter kvar att spela av halvleken nickade den tidigare Norrköpingsspelaren Gunnar Heidar Thorvaldsson in kvitteringen efter en rörig situation i samband med en hörna.

Hemmalaget fortsatte sedan att trumma på.

Direkt i upptakten av andra halvleken satte Thorvaldsson sitt andra för dagen och med dryga halvtimmen kvar avgjorde Simon Gustafson när han satte 3-1 med ett skott från utkanten av straffområdet.

– Det är alltid bra att resa sig när man hamnar i underläge. Jag tycker att vi kontrollerar matchen, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Norrköpings tränare Janne Andersson höll med om att segern var rättvis.

– Häcken var bättre, det är bara att acceptera och gratulera, säger han.

För Häckens del väntar nu ett derby mot IFK Göteborg i semifinalen nästa helg.

– Underbart, det smakar gott med att spela derby. Det finns delar i deras spel som håller hög klass, men vi har också sett saker som vi kan använda för att såra dem, säger Gerhardsson.

Så spelas semifinalerna i svenska cupen

21 mars kl 15.30 i SVT1: IFK Göteborg-Häcken

22 mars kl 14.30 i SVT1: Örebro-Elfsborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet