Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anton Tinnerholm, New York City, i närkamp med Torontos Nicolas Benezet. Foto: Bildbyrån.

Tinnerholm om coronabubblan på Disneyland: ”Ingen frihetskänsla direkt”

Uppdaterad
Publicerad
Anton Tinnerholm har sedan två veckor tillbaka befunnit sig i en fotbollskarantän inne på Disney World. För att minimera eventuell smittspridning är säkerheten kring anläggningen rigorös och spelarna hålls isolerade och får inte lämna området.
– Det är ju ingen frihetskänsla direkt, säger Anton Tinnerholm till SVT Sport.

Bland sagoslott och berg- och dalbanor har amerikanska fotbollsligan samlats. På Disney World Florida i Orlando finns för tillfället tusentals spelare, tränare och övriga medarbetare samlade för att avgöra MLS.

– När man fick reda på att man skulle vara två månader utan familjen, det var väl inte så att man skrattade direkt, säger Tinnerholm.

Hårt kontrollerad tillvaro

Ytterbacken och hans New York City F.C har varit på plats i drygt två veckor och fått uppleva en hårt kontrollerad tillvaro.

– När man kom hit så var det ju hela laget som testades och första tolv timmarna var man i självisolering tills att man fick ett negativt resultat. Man får ju inte träffa någon annan och sen får man inte lämna området. Det är väl ingen frihetskänsla direkt, säger 29-åringen till SVT Sport.

Utöver en ovan och obekväm situation inne på Disney World så har de sportsliga inne i coronabubblan gått emot den f.d Malmö-spelaren.

– Det har varit tufft. Vi har egentligen gjort två rätt bra matcher spelmässigt men vi har svårt att få in bollen och då vinner man inga fotbollsmatcher. Det gäller att vi laddar om nu efter två riktigt tunga förluster, säger Tinnerholm till SVT Sport.

Hör Tinnerholm själv i spelaren ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer