Tom Pettersson: ”Det har varit så fruktansvärt roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds Europaresa är över för den här gången men mittbacken Tom Pettersson ser ändå tillbaka på resan med stolthet.

– Jag hoppas att även fansen gör det även om det inte räckte idag, säger han till SVT Sport.

Trots att det blev seger med 2–1 borta mot Arsenal så räckte det inte till för att ta sig vidare i Europa League

– Just nu en stor besvikelse. Det var väl egentligen bara vi och våra fans som trodde att vi skulle kunna vända det här, säger Pettersson.

Europa League

Det är egentligen inte matchsäsong för Östersund men det är inget som Pettersson vill skylla på även om han tror att det spelar roll.

– Vi fick den matchen i torsdags och kände att vi ska gå ut här och vara oss själva och ge det en chans, och det tycker jag att vi gjorde men tyvärr räckte det inte.

”Vi visar att vi vågar”

– Även om de säkert trodde att det var klart så går vi ändå ut och vinner med 2-1 och visar att vi vågar och kan spela fotboll. Så vi får försöka ta med oss de bra sakerna även om vi är besvikna.

Europaresan slut, i alla fall för den här gången.

– Det har varit så fruktansvärt roligt, fått spela på arenor och möta lag, fått göra östersundarna stolta, fått grymma erfarenheter, det har varit otroligt.

”Hoppas att de känner stolthet”

Mittbacken passar på att hylla fansen.

– Det är helt sinnessjukt att det kommer 5000 fans och stöttar oss och låter och sjunger hela matchen och en otrolig tacksamhet och stolthet som jag också hoppas att de känner även om det inte räckte idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet