Juventus är en av klubbarna som inte gett upp kontroversiella Super League. Foto: Bildbyrån

Toppklubbarna ger inte upp Super League

Uppdaterad
Publicerad

Super League. Den kontroversiella ligan som kom – och försvann på 72 timmar tidigare i våras.

Men nu smids det nya planer för ligan i Europa.

Barcelona, Real Madrid och Juventus har tagit upp frågan igen uppger BBC under fredagskvällen.

De tre toppklubbarna uppges stödja sig på ett domstolsbeslut i Madrid på fredagen, som ska innebära att Uefa måste avsluta sina disciplinära åtgärder om deltagande i ligan.

Det var i april som tolv klubbar från Premier League, La Liga och Serie A tillkännagav bildandet av Super League.

Super League

Men planerna lades ned tre dygn senare efter starka protester från fans, och starkt motstånd från bland annat europeiska förbundet Uefa, internationella förbundet Fifa och inhemska ligor.

De tre nämnda klubbarna är också de enda som ännu inte avsagt sig deltagande i utbrytarligan, och har återigen meddelat sin avsikt att fortsätta planerna med Super League-projeketet.

Uefa avböjer kommentar

I ett gemensamt uttalande säger klubbarna bland annat följande:

”Vi är glada över att vi framöver inte längre kommer att utsättas för Uefas pågånde hot. Vi är medvetna om att det finns delar av vårt förslag som bör ses över och naturligtvis kan förbättras genom dialog. Vi är övertygade om att det här är ett framgångsrikt projekt som alltid kommer att följa EU-lagstiftningen.”

Klubbarna som ursprungligen fanns med i Super League var AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF och Tottenham Hotspur.

Enligt BBC har Uefa avböjt att kommentera utspelet från Barcelona, Juventus och Real Madrid.

KLIPP: Därför kollapsade nya ”superligan” (21 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Super League

Mer i ämnet