Skytterligarledaren Kane blev matchhjälte på Wembley. Foto: Bildbyrån

Kane nådde högst när Tottenham derbyvann

Uppdaterad
Publicerad

Tottenham tog hem Londonderbyt och plockade viktiga poäng i övre halvan av tabellen.

Harry Kane var återigen matchvinnare.

Första halvlek var en mållös historia. Tottenham var strået vassare när Arsenals defensiv sattes på prov.

I första var Harry Kane närmast ett ledningsmål i Londonderbyt. Det var han som spräckte nollan i början av den andra halvleken. Hans nick blev perfekt när skytteligaledaren nådde högst på Ben Davies inlägg.

83222 åskådare var på plats på Wembley, vilket innebär publikrekord för Premier League.

Stark i målet

Tottenhamtrycket blev därefter än mer massivt och Arsenalmålvakten Petr Cech visade fingertoppskänsla både en och två gånger i regnet på Wembley.

Hemmalaget trummade på men saknade precisionen i avsluten.

Arsenals bästa möjligheter kom på stopptid. Men Alexandre Lacazette saknade först lugnet och skickade iväg bollen långt över Tottenhamburen. Därefter kom han ensam med målvakten Hugo Lloris som täckte långt ut. Bollen placerade Lacazette strax utanför bortre stolpen.

Matchens sista spark var en frispark signerad Arsenals Mesut Özil, men kvitteringschansen gick i stöpet när han stenhård dundrade in bollen i den täckande muren.

På torsdag spelar Arsenal nästa gång, då möter de Östersund i Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.