Giovani Lo Celso gör 2-0 för Tottenham. Foto: Bildbyrån

Tottenham kontrade ner City

Manchester City dominerade totalt i 90 minuter i matchen mot Tottenham. Men vad gjorde det då det var Tottenham som gjorde målen?

José Mourinhos Tottenham vann med 2-0 (1-0) efter att ha varit framme en handfull gånger. Citys 66-procentiga bollinnehav och 20-talet målchanser räckte inte långt.

Tottenham fick en smakstart då Tanguy Ndombele hittade Heung-Min Son med en stilig chip i den 5:e minuten. Den frispelade sydkoreanen gjorde inget misstag utan placerade bollen bakom Ederson i Citymålet.

I den 28:e minuten blev Citys kvitteringsmål VAR-granskat och bortdömt på grund av en hands på Gabriel Jesus strax innan han passade fram till Aymeric Laporte. Ingen glasklar hands då bollen tog högt upp nära armhålan.

Manchester City fortsatte att trumma på. Det var i stort sett spel mot ett mål fram tills den 65:e minuten då Giovani Lo Celso kom in istället för Tanguy Ndombele. Det dröjde bara 35 sekunder innan Lo Celco kontrade in 2-0 för Tottenham, framspelad av Harry Kane.

Självmål hjälpte Chelsea

Chelsea brukar inte ha problem med målfabrikationen. Mot Newcastle fick laget dock hjälp av hemmalagets Federico Fernandez som råkade rensa bollen i det egna målet efter tio minuter. I andra halvlek utökade Tammy Abraham till 2-0 vilket blev slutresultat.

Senare under kvällen vann också Manchester United hemma mot West Bromwich. Bruno Fernandes gjorde matchens enda mål på straff efter att först ha missat, men straffen gick om då målvakten gick för tidigt. På försök nummer två satte Fernandes 1-0, som blev slutresultatet.

KLIPP: Lista på tre galna resultat i Premier League (5 oktober 2020)