Tottenhamspelarna jublar efter ett av Dele Allis mål i 3-1-segern mot Real Madrid. Foto: TT

Tottenham körde över Real Madrid

Tottenham är klart för åttondelsfinal i Champions League efter en jätteknall mot regerande mästaren Real Madrid. Dele Alli blev stor hjälte för London-laget med sina två mål i 3-1-segern.

Zinedine Zidane har sedan han tog över Real Madrid i januari 2016 gjort total succé med bland annat två raka Champions League-troféer och en ligaseger på meritlistan.

Efter att ha följt upp förlusten i helgens ligaspel mot Girona med en 3-1-förlust mot Tottenham blåser det för första gången kring den legendariske fransmannen.

Alli tvåmålsskytt

I mitten av den första halvleken öppnade den engelske landslagsmannen Dele Alli målskyttet framspelad av Kieran Trippier.

När samme Alli, via Sergio Ramos ökade på till 2-0 i början av andra halvlek var den regerande mästaren i rejäl brygga.

Publiken på Wembley ville ha mer. Och det fick de.

Klart för åttondel

Framspelade av Harry Kane satte Christian Eriksen 3-0 och matchen var avgjord även om Cristiano Ronaldo putsade till siffrorna med sitt reduceringsmål

I och med segern är Tottenham klart för åttondelsfinal. I samma grupp satt Alexander Isak hela matchen på bänken när hans Dortmund spelde 1-1 hemma mot Apoel Nicosia.