Mauricio Pochettino. Foto: Bildbyrån

Efter tunga starten – Tottenham sparkar Pochettino

Uppdaterad
Publicerad

Champions League-final i våras, men just nu ligger Tottenham bara på 14:e plats i Premier League. Då sparkar klubben tränaren Mauricio Pochettino.

”Vi tog det här beslutet väldigt motvilligt och det är inte ett beslut som styrelsen har fattat enkelt eller föhastat”, säger klubbordförande Daniel Levy till klubbens webbplats.

Pochettino har lett klubben under en väldigt framgångsrik period, men efter den senaste tidens uteblivna resultat får han nu gå.

”Mauricio och tränarstaben kommer alltid att vara en del av vår historia och jag beundrar sättet han hanterade de svåra tiderna då vi byggde den nya stadion. Jag vill tacka honom och staben för allt de har bidragit med. De kommer alltid att vara välkomna här”, säger Levy.

Pochettino kom till Tottenham från Southampton 2014 och de har tagit klubben till en topp fyra-placering de fyra senaste säsongerna. Det är ännu inte klart vem som kommer att leda Spurs istället.

Argentinaren är den andra tränaren att sparkas i Premier League den här säsongen. Först ut var Watfords Javi Gracia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.