Francesco Totti blev lagkapten 1998 (bilden till vänster). 2017 (bilden till höger) blev sista säsongen i Roma för ikonen.

Tottis känslosamma hälsning – slutar i Roma efter 28 år

Uppdaterad
Publicerad

Francesco Totti slutar som spelare i Roma. Han bekräftade under torsdagen på sin Facebooksida och Twitter – efter en tids spekulationer – att han gör sin sista match för klubben på söndag mot Genoa i säsongsavslutningen i Serie A.

Roma har tidigare meddelat att den tidigare italienske landslagsmannen och klubbikonen Francesco Totti slutar efter säsongen och kommer ingå i klubbens sportsliga ledning. Trots det bekräftade aldrig Totti själv att uppgifterna stämde – förrän i dag. I varje fall att han gör sin sista säsong som spelare i klubben.

”Roma-Genoa, söndagen den 28 maj 2017, blir sista gången jag kommer bära Romas tröja. Jag kan inte med ord förklara hur mycket dessa färger betytt, betyder och för evigt kommer betyda för mig”, skriver Totti på sin Facebooksida.

Oviss framtid för legendaren

Totti berättar inte i meddelandet vad han vill göra härnäst i livet. Det är oklart om han fortsätter spela i en annan klubb eller börjar arbeta som direktör i klubben.

”Jag känner bara att min kärlek för fotboll aldrig bleknar: det är en passion, min passion. Den är så djup att jag inte kan föreställa mig att inte driva den längre. Någonsin. Från och med måndag är jag redo att köra igen. Jag är redo för en ny utmaning”, skriver han på Facebooksidan.

Totti har gjort både flest mål och flest matcher för Roma i klubbens historia. Han har totalt gjort 787 matcher och 307 mål. Och det lär med största sannolikhet bli ytterligare en match under bältet på söndag mot Genoa på Stadio Olimpico.

Tottis tweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.