Sonia Bompastor och Ada Hegerberg. Foto: TT

Tränaren bekräftar: Hegerberg redo för spel

Uppdaterad
Publicerad

Ada Hegerberg gör comeback mot Häcken i kväll.

Den norska stjärnan är redo för spel – det bekräftar Lyons tränare.

– Hon är med i truppen och det finns inga frågetecken kring henne, säger Sonia Bompastor.

I januari 2020 slet Ada Hegerberg av korsbandet och åkte sedan även på en stressfraktur i skenbenet. Efter lång rehab är den norska stjärnan för första gången på över 1,5 år uttagen till Lyons matchtrupp.

– Ni kan säkert föreställa er att hon är glad för att vara tillbaka i truppen, säger Lyons tränare Sonia Bompastor på måndagens presskonferens.

Bompastor vill däremot inte avslöja hur planen för Hegerberg ser ut inför Champions League-mötet med Häcken i Göteborg.

– Allt är möjligt, vi får se i morgon (läs i dag) och det beror på vad som sker i matchen. Men hon är med i truppen och det finns inga frågetecken kring henne.

Lagkamraten: ”Väldigt glad för hennes skull”

Målvakten Christiane Endler är glad att ha Hegerberg tillbaka i matchtruppen.

– Jag är väldigt glad för hennes skull, hon har jobbat så hårt för att komma tillbaka och för att komma i bra form. Hennes mentalitet är enorm och det är så bra för laget att hon är tillbaka, det får oss att vilja jobba hårdare. Hon förtjänar att vara tillbaka, säger Endler till Sportbladet.

2018 mottog Hegerberg, som första kvinna, Ballon d' Or som världens bästa spelare och hon har gjort 144 mål på 117 matcher i Lyon.

För Häcken, som spelar Champions League för första gången, blir det tuffast tänkbara start på gruppspelet. Lyon har vunnit turneringen sju gånger, senast 2019/2020.

KLIPP: Häcken inför CL-mötet med Lyon: ”Otroligt spännande” (4 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.