Här får tränaren hjärtattack – mitt under matchen

Uppdaterad
Publicerad

Dinamo Bukarest förlorade sin mittfältare Patrick Ekeng för tre år sedan.

I går drabbades tränare Eugene Naegoe av en hjärtattack – men tillståndet ska nu vara stabilt.

Eugen Neagoe, 51, axlade den fallna tränarmanteln i Dinamo Bukarest förra månaden, men det har inte uppskattats av supportrarna, vars ilska påverkat honom.

Enligt rumänska uppgifter kunde inte tränaren äta på två dagar, drack rejäla mängder kaffe och rökte konstant – och i går sa hjärtat ifrån.

Mitt i Dinamo Bukarests ligamatch mot Craiova drabbades Neagoe av en hjärtattack. Ambulans tillkallades och körde in på planen för att ta honom till sjukhuset.

Då hade knappa halvtimmen spelats och rapporter gör gällande att när Neagoe vaknade undrade han vad ställningen var. Dinamo förlorade med 2-0 efter att matchen återupptagits.

”Det är ohållbart”

Läget ska nu vara stabilt för tränaren, men klubbordföranden Florin Prunea är rasande över supportrarnas kritik mot Neagoe.

– Vi var väldigt nära en tragedi. Jag kan inte förstå hatet som finns runtom den här klubben. Jag begriper det inte. Det är helt otroligt och ohållbart, säger han enligt Euronews.

Tränarens stabila tillstånd kommer som en lättnad för Dinamo. I maj 2016 förlorade man mittfältaren Patrick Ekeng, 26, efter att hans hjärta stannat.

Klubben ville hedra Ekeng genom att vinna cupen och placera pokalen vid hans grav i Kamerun, men föll i finalen mot Cluj efter straffläggning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.