Foto: BILDBYRÅN

”Vi jobbar på vårt sätt att spela snabbare”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård är efter en målsnål start under säsongen – inne i ett målstim.

Bortsett från den senaste 1-1 matchen har laget öst på framåt.

– Vi jobbar på vårt sätt att spela snabbare så vi kan vara mer dynamiska mot motståndet, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall till SVT Sport.

FC Rosengård har, med undantag för den senaste matchen mot Göteborg som slutade med en poäng och ett mål framåt, varit inne i ett fint målstim i damallsvenskan på slutet.

De fyra matcherna innan Göteborg slutade med 13 mål framåt.

Obesegrade mot Piteå

– Vi jobbar på vårt sätt att spela snabbare och att vara mer dynamiska mot motståndet. Det är bra när processen går åt det hållet, säger 37-årige Jonas Eidevall, huvudtränare för FC Rosengård, till SVT Sport om den positiva trenden.

Skåneklubben är favoriter, Piteå har aldrig lyckats vinna när de har möts. Men det är något som tränaren struntar i.

– Jag kunde inte bry mig mindre om hur ett lags historik ser ut. Vi vet om att alla kan slå alla och det gäller att vara fullt förberedd så att man kan göra hundraprocentiga prestationer, säger han.

”Det handlar om tajming”

För att göra detta vill Jonas Eidevall slipa på självförtroendet hos spelarna i den sista tredjedelen i anfallsspelet.

– Det handlar om tajming och att röra sig in i rum  i anfallsspelet i sista tredjedelen, spela tillräckligt snabbt för att motståndarna inte ska hinna stänga ner ytorna.

Om Rosengård vinner mötet så går de upp i serieledning med en match mer spelad än Göteborg, som just nu leder efter sju omgångar spelade.

MER FC ROSENGÅRD: Oavgjort i damallsvenska toppmötet (30 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.