Diego Jota och Roberto Firminos Liverpool vann mot Sheffield United. Foto: Peter Byerne/Reuters/Bildbyrån

Trots tuffa VAR-beslut: Liverpool slog Sheffield United

Förra helgen rasade Liverpool efter att ett VAR-beslut gjort att Jordan Hendersons sena segermål mot Everton dömts bort.

I kväll drabbades de återigen av två VAR-beslut som gick fel väg.

Men de vände ändå till seger mot Sheffield United.

När Liverpool för en vecka sedan spelade derby mot Everton trodde de allra flesta att Liverpool avgjort i den 92:a minuten, då Jordan Henderson satte det som alla trodde var 3–2. Men efter VAR-granskning dömdes målet bort för offside, trots att få – om ens någon utanför VAR-rummet – kunde förstå att det var.

I kväll, när Liverpool spelade hemma mot Sheffield United, drabbades laget ånyo av att VAR-beslut inte gick lagets väg. Efter elva minuters spel pekade domaren Mike Dean, efter en stunds VAR-granskning, på straffpunkten efter att Fabinho fällt Ollie McBurnie precis på strafflinjen, och inte precis bakom som Liverpool-supportrarna hoppades och domaren först dömde.

Firmino satte retur

Den norske talangen Sander Berge klev fram och satte säkert bollen i mål.

– Det som gav straffen var inte ett dugg fult. En säsong går i cykler, vi har redan drabbats av en orättvisa och här skedde det igen. Men jag älskar såna här matcher. När man drabbas av något tufft så tjänar man igen det senare. Då har man förtjänat lättare matcher när allt går din väg, sade Liverpools tränare Jürgen Klopp till BBC efter matchen.

Liverpool kunde dock kvittera en knapp halvtimme senare, då Roberto Firmino kunde ta hand om returen efter Sadio Manés nick och rulla in bollen i öppet mål.

Jota nickade in 2–1

En dryg kvart in i andra halvlek var det åter dags för VAR-rummet att döma emot Liverpool. denna gång efter att Mohamed Salah snyggt tagit emot en lång passning och skjutit ett volleyskott i mål, men videogranskningen visade att han var precis på fel sida om offsidelinjen.

Men bara ett par minuter senare fick Liverpool fira 2–1 på riktigt då Mané hittade in till Diego Jota i straffområde och denne kunde nicka in 2–1.

– Vi dominerade när vi gjorde 2–1 och spelade riktigt bra fotboll, men sen kom de tillbaka, säger Klopp.

”Det blev tufft”

Sheffield United hade en hel del boll under den sista delen av matchen, men skapade få heta lägen och Liverpool fick med sig samtliga tre poäng.

– Det blev tufft, som vi förväntat oss. Men de är ett bra lag som jobbar riktigt hårt. Vi visste att det skulle bli svårt och vi är överlyckliga över att vi fick poängen, säger Liverpools lagkapten Jordan Henderson till Sky Sports.

ARKIV: VAR blåste Liverpool på segern (17 oktober):