Halmstads Pontus Silfwer deppar efter förlusten mot Norrby. Foto: Bildbyrån

Tung kväll för ex-allsvenska lagen

Det var ingen vidare måndagskväll för varken Halmstad eller Jönköpings Södra, båda allsvenska lag i fjol.

Smålänningarna föll för tredje matchen i rad och ligger nu näst sist i superettan.

Halmstad i sin tur förlorade med 0–2 mot Norrby hemma på Örjans vall.

Efter 1–2 borta mot Gais och 0–2 hemma mot Landskrona jagade Jönköping ett trendbrott borta mot Varberg i den tredje omgången.

Hemmalaget hade ledningen efter den första halvleken innan Daryl Smylie kvitterade till 1–1 efter en timmes spel. Men när J-Södra gick mot säsongens första poäng klev Gabriel Altemark Vanneryr fram som hjälte och sköt avgörande 2–1 till Varberg i den 86:e matchminuten.

Bara IFK Värnamo – också utan poäng efter tre omgångar, men med sämre målskillnad – ligger nu bakom Jönköping i tabellen.

Halmstad öppnade säsongen med seger borta mot Degerfors, men föll i dag med 0–2 hemma mot Norrby. Bortalaget var klart bättre efter paus och vann välförtjänt efter mål av Abdelrahman Saidi och Richard Yarsuvat.