Foto: Bildbyrån

Tunga avbräcket: Skadad Salah lämnade planen i tårar

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool drabbades av ett jätteavbräck i Champions League-finalen.

Efter bara 30 minuter tvingades stjärnan Mohamed Salah, med tårar i ögonen, lämna planen med en axelskada.

– Ärligt talat hade det varit förjävligt att tappa en spelare av den kalibern i VM, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Det var i den 25:e minuten som målmaskinen Mohamed Salah blev liggandes på planen efter en duell med Sergio Ramos. Båda spelarna föll i duellen, men egyptiern landade på axeln och grimaserade illa.

Efter att läkarteamet kollat axeln testade Salah att spela vidare, men bara några minuter senare la sig stjärnan ner på nytt. I den 31:a minuten tvingades han lämna planen med tårar i ögonen.

– Det är hemskt. Enormt tråkigt för matchen, för Liverpool och inte minst för Salah själv. Det är svårt för Adam Lallana att gå in och ersätta en sådan spelare, även om han har bra rutin från engelska landslaget och tidigare i Liverpool, sade experten Daniel Nannskog under SVT:s direktrapportering

Han fortsatte:

– Jag tycker inte att det var fult av Ramos, även om han drar lite i Salah. Jag tänkte direkt att han förmodligen drog axeln ur led. I så fall är det en fruktansvärd smärta. Det positiva i så fall är att VM inte borde vara i fara, säger Nannskog.

Liverpool tappade märkbart initiativet i matchen efter Salahs skada, och föll till slut med 1–3 efter två mål av Gareth Bale.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.